Menu
0318 610582

Implantoloog Ede

Implantoloog; de specialist voor uw implantaten in Ede

Heeft u ontbrekende tanden in uw gebit? Dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk. U kunt in aanmerking komen voor implantaten in Ede, al zijn bruggen en gebitsprotheses ook opties die door uw tandarts voorgelegd zullen worden. Of u naar de implantoloog gaat of toch een brug laat plaatsen, hangt af van een aantal factoren, die stuk voor stuk overwogen moeten worden. Implantaten in Ede laten plaatsen kan de meest wenselijke optie voor u zijn, maar zelfs dat betekent niet dat dit dé optie is. U kunt namelijk niet zomaar naar een implantoloog toe. Hoe dit allemaal precies zit, leggen we u graag uit op deze pagina, zodat u de juiste informatie heeft voordat u met onze tandarts overlegt.

Implantaten in Ede of toch een brug of prothese?

Bij het missen van een of meerdere tanden moet doorgaans ingegrepen worden. Het is geen fraai gezicht, het belemmert de manier waarop u eet en u kunt meer gebitsschade oplopen wanneer zwakkere delen van uw gebit blootgesteld worden door het ontbreken van een tand. Wilt u liever geen brug of prothese, dan kunt u in aanmerking komen voor een implantaat. Implantaten zien er natuurlijker uit dan bruggen en protheses en kunnen gemakkelijk een leven lang mee, zeker bij goed onderhoud.

Wanneer kunt u kiezen voor implantaten in Ede?

Het kan zo zijn dat de implantoloog het plaatsen van implantaten weigert. Dit gebeurt doorgaans bij een zwakkere gezondheid (het genezingsproces kan dan lastig worden). Ook wordt het plaatsen van implantaten alleen gedaan bij mensen met een kaakbeen dat volledig ontwikkeld en gezond is. Het kaakbeen speelt namelijk een grote rol bij de implantaten die in Ede geplaatst worden; zij moeten de implantaten ondersteunen. Is het kaakbeen niet in staat om dit te doen, dan is het laten plaatsen van implantaten volledig onzinnig.

Hoe zien de implantaten van de implantaloog er eigenlijk uit?

Tandimplantaten zijn standaard van hoge kwaliteit; zij moeten een leven lang mee kunnen en mogen geen problemen veroorzaken in uw mond. Daarom worden de implantaten gemaakt van titanium. Dit materiaal veroorzaakt geen enkele reactie in het kaakbeen of het tandvlees en is bijzonder sterk, wat betekent dat u gewoon normaal kunt eten met de implantaten.

Het implantaat lijkt sterk op een schroef of cilinder en lijkt daarmee veel meer op een echte tand dan een prothese. Kiest u voor esthetiek, dan komt u al snel bij de implantaten in Ede uit van onze implantoloog. Uiteraard wordt er rekening gehouden met hoe de implantaten eruit komen te zien, zeker wanneer zij in het zicht geplaatst worden (voorste tanden van uw gebit).

Pijnvrij implantaten laten plaatsen in Ede

Er zijn mensen die niet naar een implantoloog gaan omdat zij vrezen voor de behandeling. Bij ons hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Wij zorgen altijd voor zo pijnvrij mogelijke behandelingen, ook bij het plaatsen van implantaten in Ede. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van de ingreep verdoven we plaatselijk of grotere delen van uw mond. Dit betekent dat u nauwelijks pijn voelt tijdens de behandeling en zorgt er daarnaast voor dat onze implantoloog de implantaten binnen korte tijd kan plaatsen. Een grotere ingreep kost slechts een aantal uur.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u weten of u in aanmerking komt voor implantaten in Ede? Neem dan contact met ons op. Zwangere vrouwen, kinderen en patiënten met een zwakke gezondheid kunnen niet kiezen voor implantaten; wij raden deze mensen vooral aan om te kijken naar de mogelijkheden om bruggen of protheses te laten plaatsen aangezien dit beter past bij het herstelproces en de staat van het kaakbeen.

Afspraak wijzigen
chevron-down