Menu
0318 610582

Implantaten

Als er tanden of kiezen ontbreken, of als de wortels van uw tanden en kiezen zijn aangetast, dan kan de tandarts door middel van implantaten uw gebit verbeteren. Een implantaat is een titanium ‘schroefje’ dat in het kaakbot geplaatst wordt. Een implantaat vervangt als het ware de wortel van uw tand of kies. Vervolgens kan er op het implantaat een kroon geplaatst worden. Heeft u geen eigen tanden meer of heeft u meerdere implantaten nodig? Dan is een klikgebit vaak een oplossing. In het Nederlandse zorgstelsel wordt dit vaak volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voordat de behandeling start, wordt uw mond grondig onderzocht. Met röntgenfoto’s en een overzichtsfoto van uw gehele gebit en kaak, krijgen wij een goede eerste indruk. Daarnaast onderzoeken wij uw kaakbot en tandvlees. Soms zijn gebitsafdrukken nodig voor een proefopstelling. Vervolgens maken wij in overleg met u een behandelplan en bespreken ook het bijbehorende kostenplaatje met u.

Het plaatsen van één of meerdere implantaten gebeurt onder plaatselijke verdoving. De behandeling is dus vrijwel pijnloos. Zodra de verdoving goed is ingewerkt, wordt een gaatje in uw kaakbot geboord, waarin het implantaat wordt geplaatst. Vervolgens wordt het tandvlees gehecht. Afhankelijk van het type behandeling moet een implantaat na het plaatsen ongeveer twaalf weken vastgroeien. In de tussentijd wordt vaak een tijdelijke kroon, brug of prothese geplaatst, die vervangen wordt door de definitieve oplossing zodra het implantaat is vastgegroeid. Hierbij geldt: hoe uitgebreider de oplossing, hoe langer het behandeltraject duurt.

Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Titanium is een materiaal dat goed verdragen wordt door uw lichaam. Een implantaat is in doorsnede 3 tot 5 mm breed en 8 tot 13 mm lang. De grootte wordt bepaald aan de hand van de plaats en de beschikbare ruimte in uw mond.

Afspraak wijzigen
chevron-down