Menu
0318 610582

Vullingen

Bijna iedereen heeft ooit wel eens een gaatje in een tand of kies. Zelfs als u uw tanden goed poetst, kan het voorkomen dat er een gaatje in uw tanden of kiezen ontstaat. Door regelmatig (eens per half jaar) de tandarts te bezoeken, kunnen gaatjes (caviteiten) vroegtijdig opgespoord worden. Heeft u een gaatje? Dan vullen we de aangetaste tand of kies om klachten te voorkomen.

Vrijwel alle vullingen in onze praktijk worden gemaakt met composiet, de zogenaamde witte vulling. Dankzij de kleur zijn composietvullingen bijna onzichtbaar.

Voordat de tandarts het gaatje in uw tand of kies vult, bespreekt hij/zij de behandeling met u. Indien u dit wenst, kunt u plaatselijk verdoofd worden, zodat u niets van de behandeling voelt. Vervolgens boort de tandarts het aangetaste deel weg. Als uw tand of kies schoon en droog is gemaakt, wordt het gaatje gevuld met composiet. De composietvulling wordt met behulp van een LED-lamp uitgehard en is meteen klaar voor gebruik: direct na de behandeling kunt u dus weer gewoon eten en drinken. Tijdens de uitharding van een composietvulling kan er een lichte krimpspanning ontstaan, waardoor u een tijdelijke gevoeligheid aan tand of kies kunt krijgen. Dit gevoel gaat na een paar dagen vanzelf over.

Afspraak wijzigen
chevron-down